Smådyr

Klinikkane våre er godt utstyrt for å håndtere ulike oppgåver. Alt frå enkel poliklinikk til meir krevande operasjonar og utredningar. 

Laboratorium

Vi har nye blodprøvemaskiner som kan gi prøvesvar same dag. Då kan vi kjapt vite status på blodceller, indre organ og andre verdier for å igangsette riktig behandling.  Progesteron-måling og skjedeutstryk i forhold til løpetid og paring gjer vi også. Eksterne laboratorium blir brukt viss det er utvida blodprøver eller andre typer prøver.

Røntgen og ultralyd

Røntgenmaskina er nyttig til fostertelling og medisinske kasus. Vi kan ta kontrastrøntgen viss vi mistenker om noko er feil i mage- og tarmsymstemet. Vi tar HD- og AD-bilder som blir sendt til NKK. Ultralyd blir brukt til drektighetsundersøkelse og medisinske utredninger.

Tenner

Vi har utstyr for tannrens, polering av tenner, og tanntrekk. Tannrøntgenet er eit viktig hjelpemiddel for å vite status på tannhelsa.

Kirurgi

Alt frå små inngrep i huda til større operasjonar i buken gjer vi. Vi har gassanestesi med monitorering på klinikken på Otta. Her kan vi også oppstalle dyra på dagtid. Beinkirurgi blir henvist til spesialistar.

Hund- og kattemat

Vi selger fôr frå Hill's, Specific og Royal Canin. Både standard- og medisinsk fôr.

Stordyrpraksis

Vi kjører dagpraksis kvar dag for alle typer produksjonsdyr. Inseminering, sjukebesøk, akuttpraksis og besetningsbesøk. Telefontid er kl.08.00-kl.09.30. For akutte tilfeller kan ein ringe vakttelefon. 

Hest

Vi utfører forskjellige oppdrag på hest: elektrisk tannrasp i felt, kastrering, ultralyd i forhold til reproduksjon og drektighet, osv. På klinikken i Vågå har vi røntgen til bruk på hestebein.